Около 3 000 лева събраха доброволците от БЧК-Панагюрище от благотворителния мартенски базар

Около 3 000 лева е сумата, събрана от традиционния благотворителен мартенски базар на БЧК – Панагюрище. Мнозина закупиха от красивите червено-бели символи за здраве, изработени от сръчните червенокръстци като посетиха къщата на местното БЧК , при спазване на всички противоепидемични мерки.

На 27 февруари сергията им, разположена при хотел „Каменград“  се радваше на изключителен интерес, защото  всички мартеници бяха уникати, създадени с много любов. Имаше и граждани, които се спираха дори само, за да пуснат пари в касичката.

3 700 мартенички бяха закупени от местни фирми за техните служители, като по този начин подкрепиха благородната кауза на доброволците.

Парите от продажбата на уникалните произведения ще бъдат използвани за закупуване на технически средства за лежащо болни и нуждаещи се хора – патерици, тоалетен стол, проходилка, инвалидна количка. „Дори по един брой от тези средства да можем да закупим, ще бъде от изключителна важност, тъй като всички налични в БЧК към момента са раздадени“, сподели координаторът на местната червенокръстка организация Павлинка Дундарова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn