Около 30 заявки за участие в Третия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“ в Панагюрище

Около 30 са постъпилите заявки за участие в Третия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“ в Панагюрище. Участниците са от София, Пазарджик, Пещера, Карлово, Калугерово, Кръстевич, Белене, Радомир, Свиленград, Елена, Дебелец, Брестовене, Нова Попина, Ветово. Заявки за участие се приемат до 5-ти октомври.

Очаква се над 200 изпълнители от различни краища на България да се изявят на Третия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“ , който ще се проведе на 13 октомври, в НЧ „Виделина-1865”, гр.Панагюрище. Събитието ще бъде открито официално в 11:00 часа. Фестивалът има конкурсен характер. Изпълнителите ще оценява професионално жури с председател Силвия Ненкова и членове Цанко Ненков и Мариана Пепелянкова.

Класиралите се първите три места групи ще получат купи, при дуетите и индивидуалните изпълнители победителите ще получат медали. Ще бъдат връчени специална награда на фестивала, награда за артистично присъствие, за най-малък изпълнител, за костюми в стила на старата градска песен.Всички вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители ще получат грамоти за участие и сувенири.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на община Панагюрище по Програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2018 г. Основната цел на музикалния форум е да съхрани и популяризира старата градска и шлагерна песен от миналия век, да я обогати и възроди за нов живот и приобщи младите хора към нейната лиричност и красота.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn