Около 300 изпълнители в „Ха, надпей ме“. Поли Паскова ще забавлява гостите на празника в село Левски

Около 300 участници от 18 населени места ще се включат в третото издание на Регионалния певчески фолклорен фестивал „Ха, надпей ме“, организиран от НЧ „Христо Ботев – 1927”, с.Левски , който ще се проведе на 11 юли  от 10:30 часа в салона на читалището, съобщи  секретарят на читалището Светлана Караджова.
Заявки за участие са постъпили от Хаджиево, Росен , Блатница, Лесичово, Сестримо, Виноградец, Дъбравите, Говедаре, Златитрап, Алеко Kонстантиново, Царацово, Капитан Димитриево, Елшица.

Фестивалът се реализира с подкрепата на кметство село Левски и Община Панагюрище. Проявата има конкурсен характер, а участниците – индивидуални и групови, ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Атанас Чолаков – главен художествен ръководител на ансамбъл „Пазарджик”, и членове Таня Щерева – музикален педагог, фолклорист и диригент, и Веселина Гиздова – хореограф и фолклорист. Наградите за победителите ще бъдат парични, класиралите се от 1-во до 3-то място ще получат диплом, всеки участник- грамота, а съставите – статуетка. Фестивалът е продължение на провеждания преди години песенен форум „С песните на Надка Караджова“ и има за цел да предизвика интерес към пазарджишкия фолклор, да възпитава любов към националната история, бит, традиции и култура.

poli paskova
След края на песенната надпревара в събота, 11 юли, ще започне веселието в чест на традиционния празник на село Левски. За доброто настроение на жителите и гостите на селото ще се погрижат оркестър „Тракийски славей“, гр. Пловдив и Поли Паскова, една от най-успелите ни родни фолклорни певици.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn