Около 4 000 лева бяха събрани на благотворителния бал, организиран от Общински ученически парламент и БМЧК-Панагюрище в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания

3 806 лева е сумата, събрана на Благотворителния бал, организиран от Общински ученически парламент при ЦПЛР и БМЧК-Панагюрище в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания. Средствата ще бъдат използвани за лечение и подкрепа на децата и техните семейства, както и за участието на българчета, преборили коварната болест на световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва. Събитието се състоя на 15-ти февруари, Международния ден на децата, болни от рак, в ресторант „Виктория”.

Всички присъстващи бяха закичени със символа за съпричастност към децата, страдащи от онкохематологични заболявания -златната панделка. В България средно за година от рак се разболяват между 100 и 150 деца, които са от новородени до 18 годишни младежи.

Въпреки трудностите, страдащите от онкозаболявания деца са смели и се борят. Златото в панделката символизира именно това, защото при обработката си благородният метал преминава през огън, точно както тези дечица по време на лечението си. Детският кураж обаче понякога се нуждае от подкрепа от света на възрастните, а именно от средства.

Деси Чоролеева – представител на Общински ученически парламент и Пламена Ножделова  от БМЧК-Панагюрище разказаха как се е зародила идеята за съвместната им инициатива.Те благодариха на всички неправителствени организации, институции, фирми и частни лица, които ги подкрепиха, на тези които са с тях тази вечер, затова, че им помагат и ги учат как да бъдат по-добри хора.

За благородната си инициатива младежите бяха поздравени лично от маратонецът Красимир Георгиев, който бяга на пътека 36 часа, без да спре, в подкрепа на същата кауза. „Всеки може да помогне с нещо, аз мога да бягам, това направих”, сподели той.

„Поздравявам ви, че сте милосърдни, отзивчиви, съпричастни към проблемите на вашите връстници”, каза Ана Финджикова, директор Дирекция „Човешки ресурси” в „Асарел Медет”АД и ги приветства за благородното начинание от името на ръководството на компанията.

„Велики са хората, които са преминали през страдание, хора като Красимир Георгиев. Такива примери, са правилните за вас , учете се от хора като него. Дано успеем да помогнем на децата, страдащи от коварната болест”, каза  Желязко Гагов, главен маркетолог в „Оптикс”АД.

„Бъдете здрави и все така дейни, успех на начинанието ви”, пожела Яница Мирева, представител на Ротаракт клуб-Панагюрище.

Поздравителен адрес до панагюрските младежи бяха изпратили от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Средствата бяха събрани от кувертите, които бяха с цена 20 лв, дарения, томбола, предоставена от д-р Катя Симеонова и благотворителен търг, на който бяха продадени две чаши с логото на БМЧК-Панагюрище, картини на Даная Бобекова, ученичка от 4”в” клас в СУ”Нешо Бончев”, Камелия Пъкова, ученичка от 5”а” клас в ОУ”Проф. Марин Дринов”, младия художник Иван Узунов, студент в Академията за изобразително и танцово изкуство в Пловдив и художничката Пепа Машева.

В програмата на вечерта взеха участие талантливите възпитаници на Нона Немигенчева,  от класа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов”  към ЦПЛР-Панагюрище – Лора Куруджиева, Иван Бондар, Евгения Ангелова и Габриела Шкодрева.

Децата от школата по китара към НЧ „Виделина-1865” гр. Панагюрище с р-л Стоил Атанасов – Глория Щрангова, Лора Куруджиева и Габриела Спасова.

Грациозните танцьори от  Клуб по спортни танци „Импулс” гр. Панагюрище с р-л Ваня Александрова – Цветелина Алексова, Божидар Шуманов, Таня Узунова и Стойо Сапунков и танцьорите от ФНТ”Средногорска жарава”.

Със своята инициатива младите парламентаристи и доброволците червенокръстци доказаха, че младите хора в Панагюрище не са лишени от чувство на емпатия, съпричастност и милосърдие, че могат да вършат добри дела!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn