Около 50 килограма сух нарязан тютюн и 800 къса със саморъчно направени цигари без бандерол са иззети при полицейска акция в областта

Солидни количества акцизни стоки без бандерол са иззети от служителите на структурните звена в ОДМВР-Пазарджик на територията на региона. Това стана вчера по време на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на нелегалната търговия със стоки от подобен вид. Извършени са проверки на десетки имоти, жилища, търговски обекти, складови помещения и превозни средства. Криминалисти от РУ-Септември са открили в къща в Белово 8.1 килограма сух нарязан тютюн. Колегите им от полицейския участък в квартал „Изток“ при РУ-Пазарджик са установили съхранение на близо 6 килограма тютюн и над 600 къса с цигари. В района на АМ „Тракия“ автопатрул при сектор „Пътна полиция“ е извършил проверка на микробус „Фолксваген“, управляван от 46-годишен столичанин. Във возилото пътните полицаи открили пет полиетиленови чувала, пълни с близо 32 килограма тютюн.

В хода на цялата акция на територията на областта са открити и иззети общо 47.6 килограма сух нарязан тютюн и близо 800 къса със саморъчно направени цигари. Спрямо петима мъже и две жени са образувани полицейски производства или преписки, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn