Около 68 000 лични документа в региона изтичат тази година

Продължава кампанията по предсрочно подновяване на изтичащи лични документи на гражданите, припомнят от Областна дирекция на МВР Пазарджик.

Поради очаквания наплив пред гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ през настоящата 2020 година, във връзка с изтичане срока на валидност на значителен брой документи, се създава организация по предоставяне на различни възможности на гражданите на областта за предсрочна подмяна на документите им.

Институции, предприятия, фирми и организации на територията на област Пазарджик, които искат могат да се възползват от възможността организирано да бъдат обслужени в кратки срокове. За целта в сектор БДС ще бъде създадена организация по предварително изготвен и съгласуван график да се подменят документите на желаещите. Ако не е възможно хората  да се явят в сектор БДС, обслужването на конкретна организация или фирма може да се извърши на място с мобилна биометрична станция при желание от тяхна страна.

От ОДМВР Пазарджик призовават гражданите, които притежават валиден електронен подпис да се възползват от възможността да подадат он-лайн заявление за подмяна на документи на адрес: e-uslugi.mvr.bg.

Статистиката сочи, че през 2020 година изтичат 34 982 лични карти, 14 831 паспорта и 17 904 шофьорски книжки. По тази причина Областна дирекция на МВР Пазарджик призовава гражданите да не чакат изтичането на крайния срок на валидност на документите си, а да изтеглят по-рано подмяната им. Така ще си спестят време и напрежение, избягвайки опашките пред Паспортна служба.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Област-Пазарджик могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт с обикновена услуга във всяко едно от звената в ОДМВР-Пазарджик:

Сектор „Български документи за самоличност“ в гр.Пазарджик
Районно управление Велинград
Районно управление Панагюрище
Районно управление Пещера
Районно управление Септември.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn