Онкологичният център на „Уни Хоспитал“ е първият в страната, на който фондация „Една от 8“ направи дарение по програмата „Розова прегръдка“

100 комплекта по програмата „Розова прегръдка“ за жени, преминаващи лъчетерапия, осъществявана с подкрепата на NAOS България, подариха популярната ТВ водеща Нана Гладуиш и представители на Фондация „Една от 8“ на онкологични пациенти на „Уни Хоспитал“. Комплектите включват изработен от фина памучна материя шал, мостри на специализирана козметика за пациенти на лъчелечение, информационни материали.
Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център и отделението по Медицинска онкология, и д-р Захари Захариев, началник на отделението по Лъчелечение, благодариха за жеста и споделиха, че подобни инициативи трябва да обединяват специалисти, пациенти и общество, за да имат истински успех.
Онкологичният център на „Уни Хоспитал“ е първият в страната, на който дамите от „Една от 8“ направиха дарение по програмата „Розова прегръдка“.
Екипът на Онкологичния център е подбиран специално, хората, които са тук на лъчелечение, могат да го потвърдят – отношението към пациентите при нас е различно от стандартното. Пациентите в България трябва да бъдат обгрижвани, по начина, по който това се случва в САЩ и Европа“, сподели д-р Кръстева.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn