Определени са местата за поставяне на агитационни материали в Панагюрище

Със заповед 640 на кмета на община Панагюрище Никола Белишки от 21.09.2023 г. са определени местата за поставяне на агитационни материали във връзка с предстоящите избори за за общински съветници и за кметове , които ще се проведат на 29 октомври 2023 г.

Определени са пет места:

  • Общинско табло, разположено на ул. „Райна Княгиня” № 1А – пред сградата на фирма „Бултекс” ООД;
  • Общинско табло, разположено до спирка 1 ( срещу супермаркет „Първа спирка” ) в кв. „Долна махала“;
  • Общинско табло, разположено до спирката в жилищния комплекс на „Асарел-Медет” на ул. „Петко Мачев”;
  • Общинско табло, разположено до спирката на Стария ДАП на ул. „Ген. Дандевил”;
  • Общинско табло, разположено зад Театър Дом-паметник на ул. „Шести септември”.

Забранява се поставянето на агитационни материали, застрашаващи живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението; поставянето на агитационни материали на сгради общинска собственост, независимо от съгласието на наемателите, също и на автобусни спирки, електрически табла и стълбове; поставянето на агитационни материали на партии, коалиции, инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването; забранява се и унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставените по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите.

Кметовете на кметства със своя заповед ще определят местата за поставяне на агитационни материали в отделните населени места. Нарушителите на заповедта ще се санкционират за всяко едно нарушение по реда на Изборния кодекс и Закона за административните нарушения и наказания.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn