Определиха тазгодишните носители на наградата „Учител на годината”

На свое заседание провело се днес, 16 май, комисията, определена със заповед на кмета на община Панагюрище, избраха чрез тайно гласуване  тазгодишните носители на наградата „Учител на годината”.

Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” беше в състав: за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Иванка Тодева – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, за Общински съвет – Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Недялка Наплатанова – представител на директорите на образователните институции в община Панагюрище, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов – представител на Синдиката на учителите „Подкрепа”.

В категория  „Предучилищно образование” за „Учител на годината“ бе определена Пенка Петрова Георгиева – старши учител в ДГ „Брезичка“, която получи 5 гласа, срещу 3 гласа, в това число гласът от електронния вот за Лушка Николова Станчева – старши учител в ДГ „Райна Княгиня“.

При гласуването в категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена Нора Николова Барова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, която получи 4 гласа, срещу 3 гласа, в това число гласът от електронния вот за  Иванка Николова Кавъркова – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“  бе определена Пенка Петкова Пенева-Кокотанекова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“ с 6 гласа, в това число гласът от електронния вот, срещу 1 глас за Елена Лазарова Савова-Гергинекова – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Гимназиален етап на средно образование“, единственият номиниран за наградата „Учител на годината“ Иванка Талева, старши учител в СУ”Нешо Бончев” получи 5 гласа.

 Тази година няма номинации за носител на наградата „Творец на годината“.

Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ ще бъде връчена на учители, пенсионирани в периода – от 01.05 на предшестващата година, до 01.05 на текущата година. Тя е индивидуална за всеки учител и представлява брошка „Златен ритон“. Предложенията за носителите на Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ се внасят от директорите на образователните институции .

Имената на носителите на престижните отличия трябва да бъдат утвърдени с решение на местния парламент, който ще заседава на 22 май. Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на празничния концерт „СКАЗАНИЕ ЗА СЛОВОТО“ , в голямата зала на Театър Дом-паметник, на 23 май, от 18:00 часа.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn