Определиха тазгодишните носители на наградите „Учител на годината” и „Творец на годината”

На свое заседание провело се днес, 15 май, комисиите, определени със заповед на кмета на община Панагюрище, избраха чрез тайно гласуване  тазгодишните носители на наградите „Учител на годината” и „Творец на годината”.

DSC04207

Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” беше в състав: за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, за Общински съвет – Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Недялка Наплатанова – представител на директорите на образователните институции в община Панагюрище, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов – представител на Синдиката на учителите „Подкрепа”.

DSC04214

При гласуването в категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена Богдана Иванова-Шишкова – заместник-директор по учебната дейност и начален учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, която получи 5 гласа, в това число гласът от електронния вот, срещу 2 гласа за Иван Иванов – старши начален учител в СУ „Нешо Бончев”.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата бе определена  Пепа Машева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, която получи 5 гласа. За Катя Джолова  – старши учител в СУ „Нешо Бончев”  гласовете бяха 2, един от които от електронния вот.

В категория „Гимназиален етап на средно образование“, единственият номиниран за наградата „Учител на годината“ Снежина Машева- старши учител в СУ „Нешо Бончев” получи 7 гласа.

DSC04220

Комисия за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование, младежки дейности и спорт“, Магдалена Македонска – главен експерт „Култура и туризъм”, за Общински съвет – членовете на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт, Ирина Пелтекова – представител на Читалищния съвет.

DSC04223 DSC04226

Единствената номинация за носител на наградата „Творец на годината”- Мария Петрова Бегова – за издадената стихосбирка „Провинции на сърцето“, в която част от творбите са свързани с родния край получи 9 гласа, в това число гласът от електронния вот.

За носители на наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“, директорите на образователните институции номинираха:

– Георгена Стойчева Димитрова – 35 години педагогически стаж;

– Гинка Димитрова Златарева – 41 години педагогически стаж;

– Дора Василева Шишкова – 40 години педагогически стаж;

– Иванка  Илиева  Гърчева – 39 години педагогически стаж;

– Лушка Стефанова Крушовска – 40 години педагогически стаж;

– Недялка Петкова Баракова – 44 години педагогически стаж;

– Нонка Петкова Елшишка – 13 години педагогически стаж;

– Павлинка Станчева Тушлекова – 40 години педагогически стаж;

– Славка Пейова Перфанова – 39 години педагогически стаж;

– Стоян Радев Грънчаров – 40 години педагогически стаж;

– Цветана Георгиева Немигенчева  – 40 години педагогически стаж.

 Имената на носителите на престижните отличия трябва да бъдат утвърдени с решение на местния парламент, който ще заседава на 18 май. Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на празничен прием на кмета на община Панагюрище във фоайето на Театър Дом-паметник на 23 май.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn