Определят съставите на Секционните избирателни комисии в община Панагюрище на 22 февруари

Консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите избори за народни представители на 4 април 2021 г. ще се проведат на 22.02.2021г. от 14.00 в Камерна зала на Театър Дом паметник, гр. Панагюрище, ул. „ Кръстьо Гешанов“ №2.
В консултациите участват представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, партиите и коалициите, които имат избрани с
техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

Консултациите са публични и в тях могат да вземат участие и партии и коалиции, които не са парламентарно представени, се уточнява още в поканата от кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Участващите в консултациите, представляващи политически партии и коалиции или упълномощените от тях лица, да представят до 12.00 часа на 22.02.2021 г. в деловодството на Общинска администрация своите писмени предложения по състава на секционните избирателни комисии и всички останали документи, посочени в Изборния кодекс и Решение 2062-НС/16.02.2021 г. на Централната избирателна комисия.

Представените документи остават неразделна част от протокола от консултациите и се изпращат до РИК.

При назначаването на членовете на СИК се прилагат изискванията на чл.95 и ограниченията по чл.бб от Изборния кодекс.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn