„Оптикс“ АД откри модерен стрелбищен комплекс в Панагюрище. Стойността на инвестицията е приблизително 1 млн. лв.

За 19-ата поредна година „Оптикс” АД отбеляза Деня на инвестициите в производствена площ и капацитет на компанията на знаковата дата 5-ти февруари. Днес се състоя официалното откриване на стрелбищен комплекс „ОПТИКС“, дългоочакван проект за екипа на компанията, който ще може да изпитва оптичните си изделия за стратегическия и ловния пазар.

Стойността на инвестицията е приблизително 1 млн. лв.

Освен за производствените цели, стрелбището ще бъде отворено за всички, които имат професионален интерес към боравенето със стрелково оръжие, за любители на точните изстрели и всички, които проявяват любопитство към съвременните оптични и стрелкови техники.

Комплексът се намира на територията на бившия полигон в Панагюрище. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов.

С новата инвестиция под знака на почти 20-годишната си история производствената площ на компанията се разполага на повече от 84 хил. кв. м. Очаква се 2018 година да е една от най-добрите за компанията, а производствената площ да достигне 100 хил.кв.м., сподели в приветствието си към гостите на събитието изпълнителният директор на „Оптикс” АД инж. Иван Чолаков.

Стрелбищният комплекс чертае нови хоризонти и възражда една традиция за панагюрци, подчерта още инж. Чолаков и сподели, че в компанията работят вече над 800 специалисти, средната им възраст е 35 години, 35% от служителите имат висше образование. Правейки обобщена равносметка, инж. Чолаков каза, че продукцията на компанията се продава в 45 страни и непрекъснато се увеличава, 6 държави са поверили държавните си граници на технологиите на „Оптикс“, а гордостта на компанията са специалистите, които работят в нея.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Област Пазарджик Стефан Мирев, кметът на общината Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова, ръководители на фирми и институции. Кметът на общината Никола Белишки и областният управител Стефан Мирев отправиха поздрави за успешната инвестиционна политика на „Оптикс“ АД.Гостите разгледаха стрелбищния комплекс, направени бяха демонстрации от професионални инструктори, а в мултимедийното стрелбище се включиха и гостите. Точността на мерника си пробва и първата българска световна шампионка и рекордьорка по спортна стрелба Анна Пелова, която също бе сред гостите на събитието.

Комплексът е предназначен за провеждане на стрелби с всякакъв вид огнестрелно оръжие  на 50-метров полузакрит коридор.
Атракция е мултимедийното стрелбище, което ще предоставя възможност за усъвършенстване на уменията по стрелба.  Ще представя реалистични ситуации на лов на едър дивеч и птици, тренировъчна стрелба по подвижни и неподвижни виртуални мишени, участие във виртуални тактически мисии. Разполага с две пушки имитатор – болтова карабина и два имитатора на пистолет.  Мултимедийното стрелбище може да бъде използвано за тренировки, усъвършенстване на уменията или просто за забавление със следните модули:

  • реалистични сцени за лов на свине, елени и птици;
  • сцени от дивия запад;
  • спортна стрелба по панички – скийт и трап;
  • модул за трениране бърза /прецизна стрелба с пистолет. Подходящ за тренировки на полицаи и военни.

Изключително интересна възможност, която мултимедийно стрелбище предоставя на ползвателите, е т. нар. двоен режим. Той позволява съревнование между двама състезатели, стреляйки едновременно на един от изброените модули. Конкурентният инстинкт  добавя сериозна доза адреналин  към преживяването.

Зоната на стрелците е отделена от зоната на зрителите, съгласно издадения лиценз на дружеството. Безопасността при стрелби ще бъде гарантирана и обезпечена от инструктор по стрелба.

Събитието завърши с усмивки, а „виновникът” бе Димитър Туджаров-Шкумбата. Добре познатият разказвач на вицове даде заявка, че ще бъде чест гост на комплекса, изрази очакване, че и легендарният български футболист Христо Стоичков също ще е сред посетителите на комплекса.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn