„ОПТИКС“ АД откри нов производствено-развоен център в Пловдив

Мениджърският състав на „ОПТИКС“ АД  спази фирмената традицията и на 5-ти февруари 2022 г. официално откри нов производствено-развоен център на територията на Югоизточна промишлена зона „Тракия“ – гр. Пловдив.

На церемонията присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров и кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

„Избрахме Пловдив, защото се развива изключително бурно последните години и градът е в чудесна комуникация с Панагюрище. Най-ценният ми развоен ресурс е тук, където има утвърдени и авторитетни учебни заведения“. С тези думи изпълнителният директор Иван Чолаков поясни решението си за инвестиция именно в града под тепетата. Той подчерта, че от компанията в момента преговарят с космически програми за производство на комплектовки за сателити, участват в сериозни проекти за охрана на стратегически обекти като „Фронтекс“, произвеждат ендоскопи за най-известния хирургически робот в света.

Лентата на новата база на компанията прерязаха изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Чолаков и кметът Здравко Димитров.

А за доброто настроени се погрижи „министърът на смеха“ – Шкумбата.

С инвестицията в размер на 10 млн. лв., включваща изграждане на функционална производствено-административна  сграда с обща площ 4000 кв.м. и специализирано високотехнологично оборудване, ОПТИКС реализира дългосрочнo поставената си цел ежегодно да добавя стойност в производствения и развойния капацитет на компанията.

Новият център в гр. Пловдив ще създава условия и възможност за надграждане на постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти. В обособената за производството част вече функционира цех за насищане на печатни платки и производство на електронни възли, който обезпечава потребностите на фирмата. Цехът е високотехнологично оборудван, разполага с автоматичен склад и изпитвателна лаборатория за електрически измервания. Офисната част на инженерно-технически състав е съобразена с условията за успешно реализиране на развойната дейност.

Новата инвестиция позиционира стабилно „ОПТИКС“ АД в региона, създавайки условия за нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. За своята 23-годишна история фирмата се е утвърдила като водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение и продължава да бъде предпочитан партньор в повече от 45 страни по света.

 

 

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn