Органите на реда апелират: Стриктно да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети

На 08 август в област Пазарджик предстои откриването на ловния сезон с излет за пернат дивеч. В тази връзка от районните управления в целия регион са предвидени допълнителни мерки за недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик. Осъществени са контакти с председателите на ловно-рибарските дружества и местните ловни дружинки. Предстоят проверки, в които освен униформени полицаи ще се включат представители на Регионалната дирекция по горите и отговорниците по лова. Екипите ще следят за правилното транспортиране на ловното оръжие, използването му по предназначение, съхранението на боеприпасите.

От полицията апелират към всички ловци да носят със себе си задължителните документи необходими при проверка от страна на полицейските служители. Ловците, имащи разрешение за носене и употреба на оръжие, пренасят оръжието без поставени в него боеприпаси, а барута и капсулите разделно едни от други. Оръжието се пренася в затворен транспортен куфар, дългоцевното оръжие може да се пренася и в калъф със заключващо устройство на спусъка. Участниците в лова задължително трябва да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят. Стриктно да се спазват правилата за безопасност и противопожарните изисквания при провеждането на ловните излети. Абсолютно е забранено използването на огнестрелни оръжия от лица, които са под въздействието на алкохол, наркотични или упойващи вещества, акцентират органите на реда.

Oborishte.bg   

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn