Ориентиране сред природата, търсене на съкровище и работа с природни материали организираха за децата преподавателите в ОДК

И тази седмица ще бъде изпълнена с много емоции и забавления за децата, посещаващи летните занимания, организирани от Обединен детски комплекс – Панагюрище. Днес, 18 юли,  в градския парк преподавателите Маргарита Паланкалиева и Иван Иванов учиха малчуганите как да се ориентират в природата, как да направят столче с  ръце, за да пренесат своето приятелче, ако пострада по време на разходка, търсиха скрито съкровище. След това създадоха картини, използвайки природни материали – камъчета, клонки, тревички. За награда всеки от участниците в спортно – забавните игри получи брошура, разказваща за защитените растителни и животински видове в Средна гора.

DSC02893 DSC02902 DSC02904 DSC02910 DSC02915 DSC02921 DSC02922 DSC02924

Във вторник, 19 юли, в Детския комплекс децата ще творят с природни материали, събрани по време на разходката в парка предния ден. Заниманията ще преминат под надслов „От природата вземи и нещо сътвори”. В сряда ще драматизират приказка, а в четвъртък заминават на екскурзия до Пловдив, където ще посетят Природонаучния музей и Стария град.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn