Орлин Горанов и Мариан Бачев са Дон Кихот и Санчо Панса в мюзикъла „Човекът от Ла Манча” в Панагюрище

Орлин Горанов ще се превъплъти в образа на Дон Кихот в мюзикъла „Човекът от Ла Манча“, който гостува в Панагюрище на 25 септември на сцената на Театър Дом-паметник от 19 часа. В ролята на Санчо Панса ще видим популярния комик Мариан Бачев. Зрителите ще се насладят още на играта на актьорите Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив, както и на изпълнението на солисти, оркестър, хор и балет на Пловдивска опера.
Бродуейският хит „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони” – театралният “Оскар”, включително за най-добра музика и мюзикъл. Песните от мюзикъла стават хитове в „Билборд“ и се изпълняват самостоятелно от звезди като Елвис Пресли, Франк Синатра, Даяна Рос, Пласидо Доминго (той самият играе Дон Кихот в една от продукциите), Шер.
Мюзикълът разказва историята на Дон Кихот като ни пренася в испанска Севиля в края на 16 век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени. В затвора попадат на Съда на затворниците. Тези убийци, крадци, изнасилвачи, измамници, проститутки и техният тартор Губернатора се забавляват, като “съдят” всеки нов затворник. Сервантес има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена, “Знаменитият идалго Дон Кихот де ла Манча”. Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход – пожелава да се защитава, като изиграе комедийно представление по романа си за невероятно смешните приключения на лудия рицар Дон Кихот и верния му оръженосец Санчо Панса.
Панагюрище е последната спирка на хитовата продукция „Човекът от Ла Манча” преди тя да бъде представена в зала 1 на НДК през октомври. Билети се продават на касата на театъра.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn