Освен жеги, ни очакват и магнитни бури през август

През август Земята ще бъде ударена от няколко силни магнитни бури за кратък период от време. Те ще засегнат хората с различни здравословни проблеми, съобщава  Zdrave.to.  Увеличение на слънчевата активност се очаква в началото на месец август. Първата магнитна буря ще настъпи на 2-3 август. Тя най-вече ще засегне хората, които имат проблеми със сърцето или кръвоносните съдове. Няма да бъде твърде силна, така че практически няма да повлияе на останалите хора.

Експертите предупреждават, че на 10 август ни очаква доста силна магнитна буря.

На 13-14 август слънчевата активността леко ще намалее. Следващата магнитна буря се очаква да бъде от 16 до 20 август. През това време могат да се появят силни главоболия, промени в настроението, болки в ставите и други неприятни симптоми.

Магнитна буря със средна сила може да настъпи на 29 август, така че на този ден е най-добре да си починете, да не извършвате физически натоварвания или да изпитвате емоционален стрес. За да улесните понасянето на предстоящи слънчеви изригвания, е необходимо да имате под ръка лекарства за някои заболявания, а също така и да редуцирате вредната храна и навици, съветват здравните специалисти.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn