Освобождават заведенията в Панагюрище от заплащане на такси до края на годината

Община Панагюрище предприе мерки в подкрепа на собствениците на заведения, които са сред най-пострадалите финансово от т.нар. частичен локдаун заради пандемията от COVID-19.

Общинският съвет в Панагюрище прие предложението на кмета на общината Никола Белишки за освобождаване за периода от 01.06.2021 г. до 31.12.2021 г. от заплащане на такси по чл. 19 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Панагюрище всички физически и юридически лица, които осъществяват дейност на заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл.124 от Закона за туризма. Решението беше прието единодушно на заседанието на градския парламент, провело се на 20 май. Освобождаването от такси и цени на услуги ще се извърши след подаване на заявление-декларация в свободен текст до кмета на община Панагюрище.

На основание чл. 60 от  Административнопроцесуалния кодекс се допуска предварително изпълнение на настоящето решение с цел оказване на своевременна подкрепа на заинтересованите физически и юридически лица чрез освобождаването им от посочените такси за поставяне на преместваеми обекти, е уточнено още в решението.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn