Осемнадесет ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички”

Осемнадесет  ученици, обучаващи се в двете панагюрски  гимназии, получиха стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички“. Церемонията се състоя днес, 29-ти октомври, в ресторанта на Хотел & СПА „Каменград“.

Прокуристът на „Асарел-Медет“ АД и председател на Фондацията Галя Костова връчи парични възнаграждения на шестима възпитаници на СУ „Нешо Бончев“ и дванадесет от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище. Всички те са завършили завършили миналата учебна година с отличен успех и с по-малко от 5 неизвинени отсъствия, като отговарят на социални критерии за подпомагане.

Скъпи ученици, тази стипендия няма да реши финансовите ви проблеми, и не това е нейната цел.  С тази стипендия ние искаме да ви накараме да се конкурирате с вашите съученици, да бъдете все по-добри, и да постигате все по-високи резултати. Тази стипендия е един нов учебник, едно ново учебно помагало. Тя би трябвало да ви даде възможност да инвестирате в някоя нова извънкласна форма на обучение. Ние ви поздравяваме за високите резултати . Дерзайте, поставяйте си високи цели и ги постигайте, а ние ще се стремим да бъдем до вас по пътя на вашето израстване”, каза прокуристът Костова на стипендиантите.

Красив букет и думи на благодарност получиха директорите на двете гимназии инж. Лушка Апостолова и Веса Барова.

Стипендии от фондация „Асарел“ получиха:

от СУ „Нешо Бончев“: Евгения Ангелова, Стиляна Караджова, Иван Иванов, Гергана Дерменджиева, Рада Порязова, Саркис Андонян

от ПГИТМТ: Габриела Костуркова, Петър Василев, Станислава Чакърова, Нелина Скачкова, Гергана Футекова, Петя Панчовска, Младен Капитански, Владислав Зубев, Георги Тушлеков, Димитър Христов, Георги Георгиев, Василка Кирова.

Проектът на компанията „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 година, като основната му задача е да осигури безплатни учебници за деца от социално слаби семейства. Общият брой на подпомогнатите ученици от стартирането на програмата до настоящия момент е 649, а размерът на осигурените от фондация „Асарел“ средства за безплатни учебници и стипендии надхвърля 60 000 лв.

Анализите на Фондация „Асарел” за ефективността на проекта показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си през съответната учебна година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn