Осемнадесет ученици получиха стипендии по проекта „Образование за всички”

Осемнадесет ученици  от община Панагюрище получиха стипендии от фондация „Асарел“ в рамките на проекта „Образование за всички“. Церемонията се проведе днес в ресторант  „Каменград”.

IMG_9559

Ана Финджикова, директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД връчи парични възнаграждения, заедно с подарък – книга, посветена на оперната прима Елена Николай на 12 възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и шестима  ученици от СУ „Нешо Бончев“. Всички те са завършили миналата учебна година с отличен успех и с по-малко от 5 неизвинени отсъствия, като отговарят на социални критерии за подпомагане.

”Бъдете все така борбени и упорити в целите, които си поставяте, и да знаете, че винаги когато работите, за да постигнете нещо, винаги ще срещнете и хора, които да ви подкрепят по вашия път”, пожела на младежите Финджикова. Стипендии от фондация „Асарел“ получиха:

от СУ “Нешо Бончев” – Евгения Ангелова, Николай Ричев, Рада Порязова, Гергана Дерменджиева, Демира Христоскова, Стиляна Караджова,

от ПГИТМТ – Габриела Костуркова, Петър Василев, Станислава Чакърова, Доника Маринова, Георги Тушлеков, Доминика Михова, Димитър Христов, Владислав Зубев, Стефания Димитрова, Ненка Поптолева, Петър Шопов, Даниела Велчева.

pixiz-27-10-2017-21-32-36pixiz-27-10-2017-21-33-50pixiz-27-10-2017-21-34-59pixiz-27-10-2017-21-36-11

„Надявам се, че това ще една от нашите инициативи, които ще продължава да се развива и ще среща още много хора, които заслужават нашата подкрепа”, каза Ана Финджикова. Тя предаде поздрави на отличените от ръководството на община Панагюрище и пожела на всички здраве и много успехи.

 В рамките на същия проект Фондация „Асарел” осигури и учебници на стойност 4448.38 лева за деца от социално слаби семейства, обучаващи се в двете панагюрски гимназии през учебната 2017/2018 г.

Проектът на компанията „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 г. в партньорство с община Панагюрище и училищните ръководства. До този момент по проекта са подпомогнати близо 600 деца, а осигурената от Фондация „Асарел” сума за безплатни учебници и стипендии надхвърля 50 000 лева.

Последната инициатива по проекта бе през месец септември 2017 г., когато Фондацията дари по една мултимедия на панагюрските училища. Средствата за това бяха осигурени от дарения чрез кампанията „Избери, за да помогнеш” на „Райфайзенбанк България”. От началото на настоящата учебна година със средства на Фондация „Асарел” и панагюрски фирми партньори бе осигурен и помощник-учител по английски език в Професионалната гимназия по програма „Фулбрайт”.

Анализите на Фондация „Асарел” за ефективността на проекта показват, че над 90% от подпомогнатите ученици са повишили успеха си през съответната учебна година. Мнението на директорите на училища и самите педагози е, че благодарение на тази устойчива инициатива се е повишило и качеството на учебно-възпитателния процес, а учениците се чувстват  по-подготвени и мотивирани.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn