Осем таекуондисти на СК „Один“ с покани за Европейското в Ливърпул

Състезателите на СК „Один“ Стоянка Варадинова, Стайко Танковски, Илчо Машев, Цветелина Спасова, Нено Чернирадев, Добри Байков, Деница Маджарова и Искрьо Загарьов получиха покани за участие на Европейското първенство по таекуон-до, което ще се проведе в Ливърпул през месец април.

На 12 март в град Перник се проведе преборване за националния отбор, след което таекуондистите на „Один“ са получили поканите, поясни старши треньорът Желязко Гагов.  Всички те са многократни медалисти от национални и международни първенства, Соня и Илчо са вицеевропейски шампиони, а Цвети завоюва бронзов медал от последното европейско първенство в Солун.

„За подсигуряването на участието спешно са необходими средства, за да могат децата ни демонстрират уменията си на най-големия форум в Европа тази година, за което молим за съдействие от общината и обществеността на града ни.“, сподели още Гагов. В допълнение от СК „Один“ ще организират изпит на децата за покриване на по-високи технически степени на 28 март, а в самия края на месеца ще участват на състезание по кикбокс.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn