Осигуряват се условия за продължаване заплащането както на допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицински персонал, пряко зает с пациенти с COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19

Министерският съвет прие Решение за осигуряване на условия за продължаване заплащането както на допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицински персонал, пряко зает с пациенти с COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19.

Изплащането на допълнителни възнаграждения за работещия на първа линия в борбата с COVID-19 медицински и немедицински персонал на изпълнителите на медицинска помощ, пряко зает с дейности по наблюдение, диагностика и лечение на пациенти с COVID-19, с лабораторни изследвания и потвърждение на COVID-19, и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата.

С Решението се осигуряват условия за заплащането на допълнителни възнаграждения от 1000 лв. и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане удължаване срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г.

Правителството отпусна също 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от „Пфайзер/Бионтех“. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn