Отбелязваме Международния ден на децата с онкологични заболявания

На 15 февруари отбелязваме Международния ден на децата с онкологични заболявания. Тази дата е базирана на убеждението на Childhood Cancer International, че всяко болно дете заслужава възможно най-добрата медицинска грижа и психологическа подкрепа, независимо от страната на произход, расата, финансовото състояние или социалната си класа.
Международният ден на децата с онкологични заболявания стартира през 2002 г. Оттогава ежегодното събитие генерира подкрепата на глобалните мрежи и водещите институции в това число: SIOP (Международната организация на педиатричните онколози с повече от 1000 членове), SIOP Europe, UICC (Съюз за международен контрол на рака със 770 организации членки, в 155 държави), St. Jude children’s research hospital и IARC (Международна агенция за изследвания на рака), наред с други.
Златната панделка е символ на съпричастност към децата, болни от рак по целия свят. Също като златото децата са специални и безценни. При обработката му, златото минава през огън, както и децата по време на лечението.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn