Отборът на „Асарел Медет” трети в комплексното класиране на Откритата спартакиада на индустриалните работници

Отборът на „Асарел Медет” е трети в комплексното класиране на Откритата спартакиада на индустриалните работници, третото издание на която се проведе от 31 август до 4 септември 2019 г. в к.к. Албена. Спартакиадата бе организирана от Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Националната синдикална федерация „Метал – електро“, Националната федерация на труда „Химия и индустрия“, Федерацията на независимите строителни синдикати, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта на Република България.

Представителите на „Асарел Медет” станаха победители в състезанията по мини футбол (мъже), тенис на маса (мъже и жени), петанк (мъже), плажна борба (жени) и бридж (мъже) и спечелиха общо 80 точки.

Първото място бе за Елаците-Мед, които спечелиха общо 104 точки, като завоюваха първите места в състезанията по плажен волейбол (мъже и жени), шахмат (мъже), теглене на въже (жени), петанк (жени) и вдигане на пудовка (жени).

На второ място, само с 2 точки зад Елаците-Мед, останаха представителите на Мини Марица – Изток, които бяха победители в първите първите две издания на спартакиадата. Те спечелиха първите места в състезанията по шахмат (жени), стрийтбол (жени), теглене на въже (мъже), дартс (мъже), плажна борба (мъже) и вдигане на пудовка (мъже).

Купа феърплей спечелиха представителите на Дънди Прешъс Металс Челопеч при мъжете и Асарел Медет при жените.

400 състезатели от 11 дружества се състезаваха в 12 вида спорт: мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, баскетбол (стрийтбол), теглене на въже, дартс, петанк, плажна борба, спортна табла, вдигане на пудовка и бридж.

Наградите на първите три отбора в крайното комплексно класиране бяха връчени от г-н Пламен Димитров – Президент на конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), г-н Валентин Вълчев – Председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите – КНСБ и г-жа Десислава Ягодин – Председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и Вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (КСИТ).

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn