Отборът на Норвегия е победител в Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022

Победител в осмото издание на Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022 е отборът на Норвегия, който представи своето пиротехническо шоу в третия ден на фестивала. Втори се нареди отборът на Германия, чието пиротехническо шоу видяхме в петък вечерта. Трети е отборът на Полша, чието участие бе във втория състезателен ден.

 

Състезателните отбори се оценяваха от жури в състав: Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Галина Матанова – зам.-кмет на община Панагюрище, Николай Пелтеков – генерален директор на „Асарел Медет” АД и Желязко Гагов – директор на дирекция „Маркетинг” на „Оптикс” АД.

 

Задачата на журито в трите състезателни дни бе да оценява отборите по предварително зададени критерии – оценка на музиката, разнообразие на тематичните картини (фантазия), структуриране на картините с фойерверки (драматургия), синхронизиране на картините с фойерверки и хореография на фойерверките (формиране).

 

Трите отбора бяха наградени от членове на журито.

Преди състезателната фойерверк програма отново имаше концертна програма. На сцената пяха рок група „Bad Attitude”, а след тях под дъжда атмосферата нажежи легендарната група Б.Т.Р. Към групата се присъедини и Александър Филчев – Санеца с няколко изпълнения.

Официално закриване на фестивала за първи път включваше и пиро-мюзикъл на „Огнена хризантема” ЕООД, който озари небето над Панагюрище под звуците на песента „Моя страна, моя България“.

Международният фестивал по фойерверки – Панагюрище 2022 се проведе в продължение на три дни – 10, 11 и 12 юни. Организатор и финансираща събитието бе Община Панагюрище, съорганизатор “Огнена хризантема” ЕООД. Генерален спонсор на международния фестивал по фойерверки беше „Асарел-Медет” АД. С финансова подкрепа се включи и „Оптикс“ АД.

Водещ в трите фестивални дни беше Павел Владимиров – Павката, а техническото обезпечаване на събитието бе дело на инж. Милчо Кацаров от Music Rental Company.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn