Отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ победите в състезанието по шахмат в Панагюрище

Учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ станаха победители в отборно състезание по шахмат между основните училища в община Панагюрище, което се проведе на 23 май в Панагюрище. Дриновци играха в състав: Георги Митов, Симеон Петков, Илиян Тошев и Валерия Добрева. Непосредствено след тях се наредиха състезателите от отбора на ОУ „Отец Паисий“ село Попинци със следните състезатели: Гинка Юрукова, Васил Чардаков, Димитър Юруков и Христо Кръстев. Техният треньор Марин Чардаков сподели, че това състезание е част от подготовката на отбора за републиканското ученическо отборно първенство по шахмат, което ще се проведе от 8 до 10 юни 2017 г в Бургас. За класирането им за републиканското първенство председателят на Шахматен клуб „Оборище“ Христо Костурков подари на отбора на Попинци уникална шахматна дъска с подписите на шампионите на България, Азърбейджан и други изявени шахматисти. Отлично се представи и Цетомир Парпулов от отбора на СУ „Нешо Бончев“.

Призьорите на състезанието спечелиха купи, медали и грамоти. Първенците завоюваха и „шахматна“ торта, която споделиха с всички участници в турнира.

shahh (1)В началото на шахматната проява се осъществиха двубои между треньорите и техните малки ученици. Шахматните отбори участващи в състезанието бяха съставени от 1 момиче и 3 момчета на възраст от втори до седми клас. В надпреварата се включи и сборен отбор на детските градини с треньор Найден Иванов. В отбора на най-малките шахматисти се включиха: Димитър Белишки, Георги Чалъков, Илия Бимбашов и Христо Йорданов.

Проявата беше осъществена със съдействието на Асоциацията на спортните клубове, Шахматна секция „Асарел-Медет“ и Шахматен клуб „Оборище“ Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn