Отборът по роботика и програмиране при СУ „Нешо Бончев“ спечели второ място в категорията за студенти в състезанието по сглобяване и борба с роботи „Аз, инженерът“

Отборът по роботика и програмиране The Unicorns при СУ „Нешо Бончев“ спечели второ място в категорията за студенти на провелото се на 06.04.2017 състезание по сглобяване и борба с роботи за ученици от 8-ми клас до 12-ти клас и студенти, в рамките на „Аз, инженерът“, съобщи ръководителят на отбора Снежина Машева. Тази година в състезателния състав на еднорозите са седмокласниците Борис Бараков, Илчо Машев, Николай Калайджиев и Стилян Шопов, десетокласниците Деница Ганина и Димитър Филин, и Таня Машева – бивша възпитаничка на гимназията. В състезанието, което се организира от Робо Лига България за четвърта поредна година, участват отбори от университети, средни училища и професионални гимназии от цяла България. Надпреварата се проведе в два кръга. В първия, състезателите с помощта на поялник и тинол трябваше да сглобят своя робот и да го програмират. Във втория етап – битка – всеки от отборите имаш право на три опита. От тях се избира най-доброто време.

roboti1 roboti2

Тази година за отбора бяха закупени поялници и микроконтролерни платки по проект „Твоят час“. Благодарение на това и огромното желание за работа и развитие, еднорозите успяха да се справят с поставените задачи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn