Откриват свръхмодерната „Уни Хоспитал“ на 11 юни

На 11 юни ще е официалното откриване на модерния многопрофилен медицински комплекс с високотехнологичен център за лъчелечение „Уни Хоспитал“  в Панагюрище. Инвестицията от над 90 млн.лв. е най-мащабната за българското здравеопазване през последните 25 години и заради нея „Асарел-Медет“ АД и „Асарел Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 година от Българската агенция за инвестиции и сертификат от Министерството на икономиката за „Инвеститор Първи клас“.

Проектът е реализиран като публично-частно партньорство между Община Панагюрище, „Асарел-Медет“ АД, привлечени от дружеството инвеститори и десетки лекари и медицински специалисти от региона и страната.

Модерният медицински комплекс разполага с 19 стационарни и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника от последно поколение, която е уникална не само за България, но и за Югоизточна Европа. 718 души е медицинският и немедицинският персонал на „Уни Хоспитал“, в чието обучение и развитие ежегодно ще се инвестират над 400 хил.лв.Девизът на медицинския комплекс е „Всичко за здравето под един покрив“, като отпратка към комплексния и интердисциплинарен подход към пациента – от профилактиката и диагностиката до лечението, рехабилитацията и дългосрочните грижи.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn