Открит е любителският риболовен сезон в страната

Днес, 1 юни се открива любителският риболовен сезон в страната, съобщават от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. На 31 май изтече срокът за забрана на улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 метра надморска височина.

До 15 юни включително остава в сила забраната за рибностопанските обекти, които се намират на надморска височина над 500 метра. От агенцията припомнят, че уловът на калкан във водите на Черно море е забранен до 30 юни. През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол” от съответните териториални сектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

И тази година цените на билетите за любителски риболов ще останат непроменени. Цената на седмичен билет ще бъде 4.00 лв., на месечния – 8.00 лв., на шестмесечния билет е 15.00 лв., а на годишния 25.00 лв. Децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn