Откриха новоизградената детска площадка в с.Панагюрски колонии

Днес, 21 юли, официално беше открита новоизградената детска площадка в с.Панагюрски колонии, дар от сем. Игнатови.

Символично лентата беше прерязана от заместник-кметът на община Панагюрище Галина Матанова, кметският наместник на с.Панагюрски колонии Благо Шиндаров и представителят на дарителите Иван Игнатов. Изключително ми е приятно в днешния ден да станем част от едно повече от добро дело, сътворено от семейство Игнатови в лицето на г-н Иван Игнатов, неговата съпруга Лили Игнатова и синът им Георги Игнатов. Нека изкажем своята безкрайна и сърдечна благодарност за една площадка изградена не просто по стандарти, а и с много обич и отношение към село Панагюрски колонии. Площадка, която вярваме и се надяваме, че ще събира децата на панагюрска община, предоставяйки естетически, красиви уреди за игра, отговарящи на всички стандарти“ , каза заместник-кметът Матанова.

Тя сподели, че по време на целия процес, семейството Игнатови са сътворили всичко това като истински доброволци – скромно и тихо. Изпълнението на площадката от проектирането до крайния инвеститорски контрол изцяло са осъществили сами. „В днешния ден семейство Игнатови подаряват тази площадка на с.Панагюрски колонии, от тук нататък кметският наместник ще отговаря за поддържането на площадката в приветлив вид. Вярвам, че той ще продължи да благоустроява района, така, както го прави. Видимо е, че селото се опитва да върне онзи свой привлекателен за туриста фокус, които да привлича външни посетители и да разказва историята на това уникално място. Община Панагюрище е наистина уникална по своите малки населени места, защото всяко едно е с толкова разнообразна географска, икономическа и социална инфраструктура. Всяко едно от нашите населени места гради своя собствена визия и стратегия за развитие“, допълни г-жа Матанова и изказа благодарност към дарителите за благородния жест.

Това е един пример как живеещите в Панагюрски колонии могат да помогнат за развитието на селото“, сподели дарителят г-н Игнатов.

С думи на благодарност към дарителите се обърна и кметският наместник Благо Шиндаров.“Дано добротата да е заразна и повече хора да последват техния пример“, пожела г-н Шиндаров.

Материалите използвани при изработката на съоръженията за игра на площадка са качествени и много устойчиви във времето, което осигурява безопасността на децата. Малчуганите с удоволствие изпробваха пързалката, лабиринта и люлките.

Детският кът е изключително привлекателен за малките жители на с.Панагюрски колонии и гостите на курортното селище. Намиращите се в съседство фигури на животни и красивите водни лилии в езерото са обект на голям интерес и желано място за атрактивни снимки.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn