Отличиха участниците в общинския ученически конкурс „Кулинарно изкушение с даровете на есента”

Цветовете и плодородието на есента могат да ни вдъхновят за едно цветно и здравословно меню. Това показаха на практика 55 участници  в Общинския ученически конкурс „Кулинарно изкушение с даровете на есента”, организиран от Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.  В подредената днес в центъра изложба блюдата изглеждаха изкусително, бяха аранжирани по атрактивен начин, а редом до тях стояха рецептите старателно изписани по формулата ”Бързо, вкусно, здравословно с даровете на есента”.

dsc06003 dsc06006 dsc06011

„На комисията , която оценяваше никак не и беше лесно, защото всичко което сте приготвили е прекрасно”, каза директорът на центъра Недялка Наплатанова. Тя благодари на всички ученици, които се включиха в конкурса и на техните преподаватели, мотивирали ги да приемат предизвикателството, сред които  Миланка Пенева, Диана Гетова, Елка Дееничина и Лили Спасова. „Продължавайте да творите, не само с даровете на есента, защото всеки сезон си има своите красоти и предимства, и не забравяйте , че е много важно да готвим здравословно”, подчерта Наплатанова.

dsc05999

С грамоти за отлично представяне  в категорията 1-4 клас бяха наградени трима възпитаници на ОУ”Проф. Марин Дринов” – Деница Талатинова, 2 клас, ПИГ, Диана Шопова – 4 клас, ПИГ 2 и Габриела Спасова, 2 клас, ПИГ1. В категория 5 – 8 клас призовете отново бяха за дриновци – Даниел Дъбев и Константина Караджова. При най-големите възпитаниците на ПГИТМТ бяха без конкуренция в кулинарните умения. Комисията отличи като най-добри кулинарните шедьоври на Стиляна Добрева, Стиляна Велкова, Вероника Бойчева, Дормуш и Жоро Ганчеви. Колективна награда получи 6 „а” клас от ОУ ”20 април”. Раздадени бяха и поощрителни награди.

dsc06036 dsc06048 dsc06058 dsc06060 dsc06062

Присъстващите на събитието имаха възможност да опитат вкусните експонати на пъстрата есенна изложба.

dsc06022 dsc06024 dsc06025 dsc06050

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn