Отличия за ДГ „Първи юни“ от Националния конкурс „Аз и моите приятели – животните“

Шест деца от четвърта ПГ, с учители Цветанка Мурджева и Павлинка Тушлекова, взеха участие в конкурса „Аз и моите приятели – животните“, организиран от МОН и Националния дворец на децата, заедно с фондация “ Четири лапи“, посветен на световния ден за защита на животните, съобщи с гордост директора на детското заведение Цеца Радивчева. В надпреварата се включиха деца от 46 населени места.

Първо място и златен медал и второ място и сребърен медал бяха присъдени на две деца от ДГ“Първи юни, гр. Панагюрище. Заедно с грамотите и медалите децата получиха и подаръци.

Пилотното издание на Националния конкурс „Аз и моите приятели – животните“ представлява продължение на традиционните инициативи, които Националния дворец на децата /НДД/ организира на 1 юни – Международния ден на детето, посветени на хуманното отношение на децата към животните. През 2020 година конкурсът се проведе в електронна форма.
Целта на конкурса, съвпада с целите на „Четири лапи“ – децата да разбират поведението и света на животните, да ги защитават и отстояват правата им. Възпитаването на отговорност и хуманност към представителите на животинския свят в детска възраст създава бъдещи социално-отговорни граждани.

Честито на отличените в конкурса деца и пожелания за нови успехи!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn