Отличия за панагюрските шахматисти на турнира, посветен на Деня на миньора. Победителката е световна шампионка

Световна шампионка по шах спечели Открития шахматен турнир, посветен на Деня на миньора и миньорската купа. Победителката Деница Драгиева е световна шампионка за девойки до 17 г. по шахмат на първенството за ученици, състояло се в Порто Карас /Халкидики, Гърция/ през  2013 година. Тя е и четирикратна републиканска шампионка на България за девойки. Драгиева приключи състезанието с 6,5 т. от 7 възможни.

Турнирът се проведе на 20 и 21 август в спортна зала „Арена Асарел“. Състезанието беше организирано от Асоциацията на спортните клубове, Шахматен клуб „Оборище“ и Шахматна секция „Асарел-Медет“ и се проведе в седем кръга по швейцарската система. Участваха 31 състезатели от София, Пловдив, Шумен, Стара Загора, Асеновград, Пирдоп и община Панагюрище.

hristo k

Второто място – сребърен медал и купа, спечели Христо Костурков от ШК „Оборище“ с 5,5 т. Бронзов медал и купа спечели Христо Петков от Асеновград с 5 точки. В групата до 12 години златния медал спечели Християн Илиев от отбора на „Шумен 2005“, следван от Георги Митов от ШК „Оборище“ и Димитър Юруков, също от ШК „Оборище“. В групата до 14 години златен медал спечели Мартин Малинов от Пловдив, следван от Йордан Гюрджеклиев от „Оборище“ и Марин Юруков от „Оборище“. При момичета до 14 години златния медал спечели Валерия Добрева от отбора на „Оборище“, следвана от Гинка Юрукова „Оборище“. Те са съответно втора и трета в класирането при жените. Съдия на турнира беше Радислав Атанасов, който след края на първия състезателен ден той проведе и семинар.

shah (1)

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn