Отличия и за панагюрските шахматисти от Четвъртия открит турнир по шахмат с международно участие

Четвъртият открит турнир по шахмат, провел в панагюрската зала „Арена Асарел“ на 6 и 7 май, събра над 50 участници от страната и чужбина.  Организатори на спортната проява бяха ШС „Асарел-Медет“ и ШК „Оборище“, със съдействието на Община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове в Панагюрище, БФ Шахмат. Участваха и състезатели от Гърция, останали очаровани от културните забележителности и посрещането им в Панагюрище. Участие взе и шампионката по шахмат за девойки на България за тази година Нона Мирчева. Шахматни умения демонстрира и Симеон Тодев, който преди месец стана трети на световното първенство за деца до 8 години в Румъния. В призовата тройка се наредиха: 1-во място за Борис Иванов от Шумен, 2 място за Нона Мирчева, също от Шумен, 3-то място за Мирослав Митев от Раднево.shah (2)

Най-силно представяне от ШК „Оборище“ направи Валерия Добрева с 1 място при момичетата до 14 години, Валерий Петров е на 6 място, а Владимир Шаламанов – 7-ми, и двамата са членове на панагюрския клуб, но живеят в други градове. Награда за най-добре представил се неградиран състезател получи Гинка Юрукова. Наградата за най-добре представил се местен състезател отиде при Николай Немигенчев. Всички изброени награди имаха и паричен еквивалент.

Турнирът се проведе в 6 кръга по Швейцарска система. За съставяне на двойките се използва утвърдената от ФИДЕ компютърна програма Swiss-Manager. Вечерта преди турнира, международните майстори Димитър Лалев и Атанас Димитров изнесоха сеанс на едновременна игра.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn