Отличниците от седмите класове на ОУ”Проф. Марин Дринов” получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”

На 2 юли седмокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ се събраха в двора на училището, за да станат участници в едно важно и вълнуващо събитие – раздаването на свидетелствата за завършено основно образование.

По традиция за 25-а година бяха връчени плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Фондът е учреден през 1995 г. от г-н Иван Ангелов, президент на фирма „Градус”, в памет на неговата съпруга Ваня Ангелова – начален учител в училището от 1981 до 1992 година. Благородната идея е да се награждават ученици, завършващи основно образование с отличен успех и изяви в извънкласните дейности. През годините награди от фонд „Ваня Ангелова” са получили 136 ученици, от които 85 – пълни отличници.

За радост и гордост на учители и родители през настоящата учебна година 23 ученици от седми клас завършват основното си образование  с отличен успех, от които пет  – с пълно отличие.

Г-жа Екатерина Футекова, директор на Основно училище „Проф. Марин Дринов“, връчи наградите от фонд „Ваня Ангелова“ на тазгодишните носители – Вая Недялкова – 7а клас, Стоян Панчев – 7а клас, Цветина Минкова – 7а клас, Диана Шопова – 7в клас и Нели Георгиева – 7в клас. Наградният фонд е в размер на 2 500 лева, разпределен според волята на дарителя Иван Ангелов.

От името на всички, удостоени с награди, Цветина Минкова от 7а клас сподели мисли и чувства и благодари за благородния жест.

В празничната програма учениците развълнуваха и очароваха публиката с емоционалните си изпълнения.

В края на вечерта седмокласниците получиха своите свидетелства за основно образование и символични подаръци от УН „Зора“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn