Отличниците от седмите класове на ОУ”Проф. Марин Дринов” получиха парични награди от фонд „Ваня Ангелова”

На 4 юли 2023г. в двора на празнично украсеното ОУ „Проф. Марин Дринов“ учениците от седми клас получиха своите свидетелства за завършено основно образование.

По традиция за 28-ма година се връчиха парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Общият размер на наградния фонд в размер на 5 000 лева беше разпределен според волята на дарителя. Фондът е учреден през 1995 г. от Иван Ангелов, президент на фирма „Градус”, в памет на неговата съпруга Ваня Ангелова – начален учител в училището от 1981 до 1992 година. Благородната идея е да се награждават ученици, завършващи основно образование с отличен успех и изяви в извънкласните дейности. През годините награди от фонд „Ваня Ангелова” са получили 152 ученици, от които 101 – пълни отличници.

За радост и гордост на учители и родители през настоящата учебна година 18 ученици от седми клас завършиха основното си образование с отличен успех, от които десет – с пълно отличие. Директорът на училището Екатерина Футекова връчи наградите от Фонда на тазгодишните носители: Анна Жиликова, Габриела Петрова, Денислава Петришка, Ивелин Клисаров, Йордан Генов, Матея Генов, Невелина Джамбазова, Райко Куртев, Стоислав Трошанов и Цветомир Николов. От името на наградените Йордан Генов отправи благодарствени думи.

С празничната си програма учениците споделиха своите преживявания и развълнуваха публиката. Когато седмите класове, водени от своите класни ръководители, се качиха на сцената, се почувства, че обичта и доверието свързва всички. От представянето на всеки клас личеше, че създадените връзки са много силни и годините в училището ще оставят незаличима следа.

Кулминационният момент на празника бе връчването от директора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ Екатерина Футекова на свидетелствата за основно образование и подаръците от УН „Зора“ с председател Ваня Костадинова.

Следваха думи на благодарност, прегръдки, снимки…

Така ОУ „Проф. Марин Дринов” изпрати поредните скъпи дриновци, които ще поемат в различни посоки, но завинаги ще запазят в умовете си дадените знания, а в сърцата си – обичта. На добър час!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn