Отличниците от седмите класове на ОУ”Проф. Марин Дринов” получиха парични награди от фонд „Ваня Ангелова” /видео/

На 5 юли 2024 г. в салона на НЧ „„Виделина – 1865“ учениците от седми клас на ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха своите свидетелства за завършено основно образование и нарадите от фонд „Ваня Ангелова”.

Дриновските таланти представиха комедията „Има ли смисъл да утепваме мечката” от Панчо Панчев и плениха публиката със своите актьорски умения. Тяхното представяне предизвика бурни аплодисменти и усмивки по лицата на зрителите.

Присъстващите се насладиха и на изпълненията на талантливите танцьори Ели Спасова и Николай Цанев, които добавиха още повече цвят и жизненост към празненството, демонстрирайки разнообразието от интереси и таланти сред учениците на ОУ „Проф. Марин Дринов“.

По традиция за 29-та година се връчиха парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Наградният фонд в размер на 6 000 лева беше разпределен според волята на дарителя. Директорът на училището Екатерина Футекова връчи наградите на тазгодишните носители: Божидар Стоименов, Владимир Влайков, Дилян Сираков, Калоян Пежев, Карина Марчева, Мария Йончева, Мария Топалова, Миглена Гулекова, Николай Цанев, Павел Диков, Радостин Васев и Силвия Шопова. От името на наградените Карина Марчева отправи благодарствени думи към Иван Ангелов – учредител на Фонда.

Кулминационният момент на празника бе връчването от директора на училището Екатерина Футекова на свидетелствата за основно образование и подаръците от УН „Зора“ с председател Ваня Костадинова.

Когато седмите класове, водени от своите класни ръководители Мирослав Цветков и Кристина Ралчева, се качиха на сцената, се почувства, че обичта и доверието свързва всички.

Поздрав към седмокласниците отправи кметът на община Панагюрище Желязко Гагов.

 

Тържествената церемония, съчетана с театралното представление, беше вдъхновяващ начин да бъдат отпразнувани постиженията на Випуск 2024 г. на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и да ги изпратят по пътя им към нови приключения и открития.

Нека те продължат да преследват мечтите си и да оставят своя отпечатък в света, въоръжени с ценностите и знанията, придобити през годините им в училище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn