Отличници от ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”

На 19 юни в голямата зала Театър Дом-паметник седмокласниците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха своите свидетелства за завършено основно образование, съобщиха от школото.

По решение на Педагогическия съвет на училището на тържеството награди, грамоти и благодарствени писма получиха всички отличници от пети до седми клас.

По традиция на последния, отбелязващ края на учебната година, концерт за 23-та година бяха връчени плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Общият размер на наградния фонд бе 2 150 лева, разпределени според волята на дарителя Иван Ангелов, един от собствениците на фирма „Градус“.

Заместник-директорът Богдана Шишкова обяви, че фондът е учреден през 1995 г. от г-н Иван Ангелов, президент на фирма „Градус”, в памет на неговата съпруга Ваня Ангелова – начален учител в училището от 1981 до 1992 година. Благородната идея е да се награждават ученици, завършващи основно образование с отличен успех и изяви в извънкласните дейности. През годините награди от фонд „Ваня Ангелова” са получили 107 ученици, от които 75 – пълни отличници. За радост и гордост на учители и родители през настоящата учебна година 14 ученици от седми клас завършват основното си образование с отличен успех, от които пет – с пълно отличие.

Г-жа Екатерина Футекова, директор на Основно училище „Проф. Марин Дринов“, връчи наградите от фонд „Ваня Ангелова“ на тазгодишните носители – Запринка Методиева от VIIа клас, Константина Караджова от VII б клас, Красимира Немигенчева от VIIа клас, Павлина Калагларска от VIIа клас, Стоянка Грънчарова от VIIв клас, Теодора Цветкова от VIIа клас, Дарина Кирилова от VIIв клас и Ивелина Стойковска от VIIа клас.

В празничната програма ученици и учители развълнуваха и очароваха публиката с емоционалните си изпълнения. В подготовката и провеждането на празничната програма взеха участие класните ръководители на седми клас – Мария Игнатова, Николай Карагьозов и Величка Маслева, както и учителите Мирослав Цветков, Пепа Филина, Пепа Машева, Николина Дудова.

В края на вечерта седмокласниците получиха своите свидетелства за основно образование и символични подаръци от УН „Зора“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn