Отличници от ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”

За 22-ра година отличници от ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Общият размер на наградите е 2 550 лева, разпределени според волята на дарителя Иван Ангелов, един от собствениците на фирма „Градус“.

DSC06285

Тържественият ритуал се състоя днес, в голямата зала Театър Дом-паметник.

DSC06289

Тринадесет седмокласници от ОУ „Проф.Марин Дринов“ завършват основното си образование с отличен успех, от тях един с пълно отличие – Симона Пърлева.

DSC06301

Другите отличници са:  Донка Бояджиева, Мирослава Райчева, Диана Александрова, Борислав Гарчев, Ивана Каменска, Добрин Немигенчев, Стилиана Кирилова, Диана Раленекова, Ивана Караиванова, Николета Карабойчева, Георги Годжевъргов и Иван Бараков. Наградите връчи директорът на училището Екатерина Футекова.

DSC06304

От името на всички отличени благодарност към дарителите отправи Симона Пърлева. „Обещаваме, че ще защитим оказаната ни чест и ще продължим да се учим все така добре, за да бъдем радост и гордост за всички хора, които са част от нашите постижения”, каза Симона. Седмокласниците в училището завършват с общ успех много добър 4.71, обяви заместник директорът на школото Богдана Шишкова.

DSC06313

Своите свидетелства за завършено основно образование получиха и момчетата и момичетата от последния випуск 8-ми клас на ОУ”Проф. Марин Дринов”. Сред тях също имаше един отличник – Иванка Воденичарова.

DSC06354 DSC06386 DSC06401 DSC06412 DSC06416 DSC06422 DSC06427 DSC06430 DSC06439 DSC06444

В празничната програма, подготвена от завършващите седмокласници и осмокласници, с помощта на своите преподаватели, учениците развълнуваха и очароваха публиката с емоционалните си изпълнения. Те доказаха още веднъж, че са не само добри ученици, а и отлични изпълнители и актьори. От името училищното настоятелство Радка Кирилова поздрави завършващите седмокласници и осмокласници, и им поднесе в дар по една сова, символ на мъдростта и дълголетието.

DSC06450

В края на празничната вечер учениците благодариха с цвете на учителите, които са били през всичките години до тях и без чиито усилия техните успехи биха били немислими.

DSC06458

„Това е първата сериозна крачка, която правите по пътя на знанието. От тук нататък ви очакват много нови предизвикателства и покоряване на много нови върхове. Продължете с гордо вдигнати глави, защото вие знаете, вие можете, вие сте единни, вие сте дриновци!”, каза директорът Футекова и плисна пред учениците менче с вода.

DSC06459 DSC06460

Момчетата и момичетата преминаха през цветна арка, за да продължат уверено напред по пътя на знанието.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn