Отлично представяне на дриновци на тест, организиран от Сдружението на българските начални учители

Отлично представяне на учениците от начален курс от ОУ „Проф. Марин Дринов” показаха резултатите от теста по български език и литература, организиран от Сдружението на българските начални учители, съобщиха от училището. Тестовите въпроси са били от учебното съдържание, с включени знания по граматика на родния език и българска и световна литература. В теста имало забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците. Богатите илюстрации често са били част от ключа към верните отговори.
„Ние вече сме грамотни”, заявиха първокласниците в мартенските си празненства на буквите, и това се доказа в техните тестове.

Децата са подготвени от техните класни ръководители  Нели Крайчева и Маргарита Паланкалиева. Най-многобройни са отличниците във втори клас, с класни ръководители  Виолета Палашева, Стефка Панайотова и  Кръстана Атмаджова. Петдесет точки са постигнали и третокласниците с ръководители Спаска Арбалиева, Иванка Матеева и  Стефка Стефанова. с лекота са се справили с теста на четвъртокласници и възпитаниците на Цветана Немигенчева.
Имената на учениците, класирани за Националното финално състезание, ще бъдат обявени до дни. То ще се проведе на 20 април 2016 г. Право на участие в него ще имат състезатели, постигнали максимален брой точки на поне две от проведените състезания през учебната година.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn