Отнеха почетното гражданство на Иван Евстатиев. С декларация призоваваха той да се оттегли от местния парламент

На извънредна сесия днес – 20 януари, Общински съвет – Стрелча, отмени Решение № 806/14.07.2014 г., с което Иван Евстатиев е удостоен със звание „Почетен гражданин на община Стрелча“. Мотивите: грубото и брутално поведение на Иван Евстатиев в разрез с моралните и поведенчески норми на обществения живот, незачитането от негова страна на основните права и свободи на гражданите на община Стрелча, както и декларираното желание на обществеността в общината. Възлага се на кмета на община Стрелча да предприеме действия по отнемането на почетните звания и символи, дадени на Иван Евстатиев във връзка с удостояването му със званието „Почетен гражданин на община Стрелча“.
Ето и пълният текст на декларацията на съветниците, с която те осъждат действията на своя колега и го призовават да напусне Общински съвет:
ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СТРЕЛЧА
ДО
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА ПП БСП
НСОРБ
ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК
ОБЛАСТНОТО РЪКОВОДСТВО НА БАС – ПАЗАРДЖИК
ЦЪРКОВНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО – СТРЕЛЧА
РЪКОВОДСТВО НА КЛУБ „РОДОЛЮБИЕ“
ГРАД ЕСЕНТУКИ, РУСИЯ
ЦЕНТРАЛНИ И РЕГИОНАЛНИ МЕДИИ
Общински съвет – Стрелча, осъзнавайки своята отговорност пред обществото, заявява, че остро осъжда деянието на Иван Евстатиев – общински съветник, избран от ПП БСП, за извършеното деяние – упражненото сексуално насилие над непълнолетно момиче.
Общински съвет – Стрелча, изразява искреното си съчувствие и морална подкрепа на семейството и близките на пострадалото непълнолетно дете и с възмущение решително осъжда агресивното посегателство над него. Сексуалното насилие представлява най-лошата форма на насилие спрямо децата, не само поради непосредствените страдания, които поражда, но също и поради непоправимите щети върху физическото и психическо здраве, чиито въздействия остават за цял живот.
За проявеното насилие по отношение на едно беззащитно дете, срещу неговото здраве и лично достойнство, няма приемливо наказание.
Необходимо е заедно да изострим чувствителността на обществото и институциите по проблема и да обединим сили и воля за неговото решаване.
Общински съвет – Стрелча, призовава Иван Евстатиев – общински съветник от ПП БСП, незабавно да си подаде оставката.
Община Стрелча няма нужда от такива хора!
Призоваваме компетентните органи да изпълнят вменените им от закона задължения по повод на случилото се и за справедлив процес.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn