Отново на дневен ред е отдаването под наем на общински терен в Бъта

Отдаването под наем на общински терен чрез публичен търг с явно наддаване в село Бъта отново ще бъде обект на обсъждане от Общински съвет –Панагюрище на предстоящата сесия, която е планирана за 28-ми юни. Своето съгласие за включването на тази точка в дневния ред дадоха на свои заседания постоянните комисии „ТСУ” и „БИО” , съответно на 13 и 21 юни. Припомняме, че въпросът с отдаването под наем на терена в село Бъта бе разглеждан от местните парламентаристи на заседанието им от 27.04.2016г. Тогава не бе взето решение, тъй като 10 от съветниците гласуваха „за”, 8 „против”, а 1 „въздържал се”. Обсъждането на точката беше съпътствано от бурни дебати, породени и от изказването в залата на кмета на село Бъта Георги Александров. Той изрази съмнения, че в обекта се продават акцизни стоки. За доказателство бе донесъл и цигари, за които твърдеше, че са закупени от подставено лице. Съветниците го контрираха: „улики не означават факти” и голяма част от тях отказаха да бъдат заложници на междуличностни отношения.

Представен бе и протокол от заседание на кметския съвет, на което органът създаден към кмета на селото е взел решение търговският обект на наемателя Петър Проданов да бъде преместен върху друг общински терен, предварително уговорен между наемателя и кмета на селото, а теренът, освободен след преместване на павилиона, да се използва за озеленяване, зацветяване и кът за отдих. Според становището на главния архитект на Община Панагюрище гл.арх. Николай Младенов визираният участък не може да бъде използван за тази цел. Като нецелесъобразно бяха определили изграждането на детска площадка на посоченото място и от РУП – Панагюрище, тъй като се намира на кръстовище. Няколко общински съветници призоваха да се уважи мнението на жителите на селото. Кметът и жителите на село Бъта да предложат промяна на ПУП, каза градоначалникът Белишки.

Потърсен за коментар, наемателят заяви, че ползва под наем терена от 1993 година. „За тези 23 години нямам просрочени и дължими финансови задължение и глоби към Община Панагюрище, Национална агенция по приходите, Национален осигурителен институт и МВР. Фирмата е осигурила 2 работни места с присъщите и задължения. Обектът, който се намира на общински терен, представлява магазин за хранителни стоки. В търговския обект също така се намира лицензиран офис, които е регистриран в БНБ като част от платежната институция Изипей АД. По този начин осигуряваме за местното население сигурен начин за плащане на всякакъв тип битови сметки, парични и банкови преводи, плащане на местни данъци и такси, както и много други финансови услуги.“, коментира Продаванов. Според него търговският обект дава множество полезни услуги за населението на село Бъта.

 Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn