От ГЕРБ си запазиха правото да се регистрират първи в ЦИК

Повече от два месеца преди датата на местните избори младежи от ГЕРБ вече пазят ред за първото място за регистрация на партията пред Централната избирателна комисия в София. На 10 август застъпи първата смяна. Младежите от ГЕРБ ще се сменят на всеки четири часа, включително и през нощта.
Вчера Централната избирателна комисия (ЦИК) започна изготвянето на хронограми за провеждането на изборите. До 9 септември е срокът, в който партиите и коалициите ще се регистрират за участие. Предстои да бъде определена началната дата. След приключване на регистрацията Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГД ГРАО) ще направи проверка на партиите и кандидатите.
До 14 септември пък общинските администрации ще трябва да публикуват предварителните избирателни списъци. Те трябва да бъдат поставени на видно място, както и да се качат на интернет сайта на общината.
Предстои от ЦИК да одобрят и вида на бюлетините за предстоящите избори 2 в 1. Ще има две изборни листчета – за градоначалници и общински съветници, както и трета бюлетина – за референдума.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn