От днес и Windows 10

От днес, 29 юли, Microsoft започва поетапното разпространение на Windows 10 до потребителите, които са заявили желание да се възползват от безплатния ъпгрейд. Новата операционна система ще се предлага безплатно за всички притежатели на легални копия на Windows 7 и Windows 8.1.
Офертата важи за един лиценз за едно устройство, като е валидна за срока на целия живот на устройството и включва безплатни софтуерни обновления през това време. Операционната система ще е и първата голяма стъпка на Microsoft в обединяването на всичките си платформи.
Характерното за Windows 10 е, че това може да се окаже последната „голяма“ версия на Windows. Microsoft възнамерява да промени режима на обновление и развитие на платформата, като всички нови функции се изпращат до устройствата веднага. Още тази есен се очаква и първият пакет с нови функции.
Windows 10 се надява да коригира допуснатите грешки при своя предшественик Windows 8.1. Като цяло платформата получава добри отзиви, макар и отново да е критикувана, че не разполага с достатъчно приложения.
Windows 10 ще има версии за компютри, таблети, смартфони, устройства от Интернета на нещата и др. Софтуерният гигант се надява платформата да се използва от поне 1 млрд. устройства.
Ако все още нямате известие, че имате право на ъпгрейд и софтуерът е легален, трябва да проверите дали е включена системата за автоматично инсталиране на обновления чрез Windows Update. За Windows 8.1 офертата е налична и през Windows Store. От Microsoft отбелязват, че потребителите ще получават достъп до Windows 10 на етапи, за да се гарантира, че няма да има претоварване. В случай, че автоматичните обновления са активирани и вече сте заявили желание за ъпгрейд до Windows 10, платформата ще ви уведоми, когато всичко е напълно готово за нейната инсталация.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn