От днес производителите на плодове могат да кандидатстват за финансовата подкрепа

От днес, 27 септември, производители от Пазарджик и областта могат, да се възползват от познатата им схема „Временни извънредни мерки за подпомагане на пазара в сектора на плодовете”. Приемът на заявления се отваря със заповед на директора на Държавен фонд „Земеделие”, съобщиха от фонда.

Финансовата подкрепа има за цел да компенсира земеделските стопани, пострадали от възбраната на внос на някои продукти от Европейския съюз към Руската Федерация.

Фермерите от Пазарджишко, които искат да се възползват от допълнителната помощ,  ще трябва да подадат заявления в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ по адресната регистрация на физическото или юридическо лице.

Подпомагането в сектора на плодовете се извършва чрез прилагане на мярката „изтегляне от пазара“ до 30 юни 2018 г. или до изчерпване на максималните количествата от 2 000 тона. Кандидати могат да бъдат овощари, които отглеждат ябълки, круши, праскови и нектарини, сливи и череши.

Право да кандидатстват имат индивидуални производители и членове на групи на производители и организации на производители на плодове, които не прилагат оперативни програми. От мярката могат да се възползват и организации на производители на плодове, които прилагат оперативни програми, одобрени при условията и по реда на Наредба № 11 от 2007 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn