От днес работодателите могат да подават заявки в Бюрото по труда за сключване на договори за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение

Дирекция “Бюро по труда”- Панагюрище уведомява работодателите от общините Панагюрище и Стрелча, че разполага с финансови средства за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през септември 2023 г., както следва:

Мерки за насърчаване на работодателите (в съответствие с чл. 50, ал. 3 от ППЗНЗ, след обявяване на процедура за подбор на работодатели), които разкриват работни места и наемат (кандидатства се от 20 – 29 септември, вкл.):

  • безработни лица с непрекъснато поддържана регистрация не по-малко от 6 месеца или безработни лица до 24-годишна възраст, или безработни над 50 години, или безработни лица с основно и по-ниско образование (чл. 51, ал. 1 от ЗНЗ) – свободни средства – 2202 лв.;
  • безработни лица с трайни увреждания (чл. 51, ал. 2 от ЗНЗ) – свободни средства – 2671 лв.

За ползване на горепосочените преференции, работодателите могат да подават заявки за свободни работни места и необходимите документи, както следва:

– за насърчителните мерки по реда на чл.50, ал. 3 от ППЗНЗ в срок от 7 работни дни от публикуване на обявата (в периода от 20.09.2023 г. до 29.09.2023 г., включително).

Допълнителна и конкретна информация може да се получи в: Дирекция “Бюро по труда” – Панагюрище, както и на тел. 0357/64045.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn