От днес се въвежда вечерен час на територията на община Панагюрище. Забраняват достъпа до детски площадки и вендинг машини

От днес, 3 април, влизат в сила ограниченията, разпоредени от кмета на Община-Панагюрище г-н Никола Белишки, предприети за ограничаване разпространението на инфекцията от коронавирус. Съгласно изисканията на законодателството контрол по изпълнението на предприетите мерки ще се извършва от служителите на Районното управление в Панагюрище. Предвидени са екипи на полицейското управление, които да следят за наложените ограничения и при констатирани нарушения ще бъдат съставяни актове.

Забранява се:

  • Достъпът до детски и спортни площадки.
  • Достъпът до дворните пространства на детски градини  и училища.
  • Достъпът до спортните бази на територията на община Панагюрище.
  • Движението по улиците на населените места в състава на  община Панагюрище, на лица до 18 години от 20.00 часа до 6.00 часа, с изключение на движение, наложено по здравословни причини.
  • Движението по улиците на населените места в състава на община Панагюрище, на лица над 18 години от 21.00 часа до 6.00 часа, с изключение на движение, наложено от полагане на труд и по здравословни причини.
  • Събирането на повече от две лица на открити и закрити обществени места на дистанция по-малка от 1.50 м. между лицата.

Със Заповед № 192 от 31.03.2020 г. на кмета на община Панагюрище Никола Белишки се забранява използването на вендинг машини за продажбата на кафе и други безалкохолни напитки и продукти, разположени на територията на общината. Собствениците и лицата, извършващи търговска дейност чрез вендинг-машини трябва да поставят знаци, с които да обозначат преустановяване на работата на вендинг автоматите.

Заповедта влиза в сила от 03.04.2020 г. до изричната ѝ отмяна.

Надяваме се, че гражданите ще спазват стриктно разпоредбите на заповедта, той като те са въведени в името на обществения интерес, се казва в прессъобщение от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn