От ТД „Бунай“ искат средства за ремонт на покрива на старата хижа „Оборище“

От Туристическо дружество „Бунай“ гр. Панагюрище са внесли в Общинска администрация писмо, с което искат отпускане на финансови средства за ремонт на покрива на старата хижа „Оборище“ в едноименната местност. Прогнозната сума, която е необходима за ремонта на покрива е около 12 000 лева и от дружеството отправят молба средствата да бъдат заложени в разходната част на Бюджета на община Панагюрище за новата 2021година.

За да можем да провеждаме някои от нашите дейности е необходимо да я направим годна за ползване“, пише в писмото до кмета на община Панагюрище и председателя на Общински съвет, подписано от председателя на туристическото дружество Иван Вакарелов и членовете на Управителния съвет – Соня Славкова, Ангелина Брадестилова, Тошка Гърбешкова, Мартин Делибашев и Стойна Кекова . По темата вече са водени разговори, уточняват от дружеството, стопанисващо хижата.

За съжаление нашата база не е добра и моите усилия ще бъдат насочени именно в тази посока.“, каза в обръщението си по време на празничното честване на 90-годишния юбилей на ТД“Бунай“ председателят на туристическото дружество Иван Вакарелов и допълни:“ До края на годината хижа „Кръстьо Чолаков“ ще стане наша собственост, това е първото действие в тази посока. Второто, по което работим е свързано с писмото на БТС, според което на дружеството се предава хижа „Павел Делирадев“, което означава, че ще трябва да бъде сключен троен договор между ТД“Бунай“, БТС и наемател, който предстои да бъде определен. От следващата година, ако се отворят проектите, имаме желание за другите две хижи „Оборище“ и „Райна Княгиня“, които също са в отчайващо състояние“.

Към момента в Туристическо дружество „Бунай“ гр. Панагюрище членуват 112 човека.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn