От утре нови три випуска ученици- от 5-ти, 10-ти и 11-ти клас се връщат в клас

От утре, 18 февруари, нови три випуска ученици – тези от 5-ти, 10-ти и 11 -ти клас, ще се завърнат в учебните кабинети. Въпреки тревожните данни, съобщавани всекидневно от здравните власти, това ще се случи и в Пазарджишк област. Направено днес поредно проучване на Регионалното управление по образованието показва, че сред децата и учителите заболеваемостта не е висока, а процентът на отсъстващите е дори по-нисък от обичайния за този сезон, коментира ръководителят на ведомството Валентина Кайтазова.
„Към днешна дата имаме трима ученици, положителни за КОВИД, и 117 карантинирани, защото са били контактни – най-вече с позитивни свои близки, съобщи Кайтазова. От учителите 17 са положителни за КОВИД и 10 са контактни. Две паралелки в цялата област са под карантина – в СУ „Васил Левски“ – Велинград, и ОУ „20-ти април“ – Панагюрище. Всекидневно следим отсъстващите ученици. Към днешна дата 4,5% от тези, които са на присъствено обучение, не са се явили в класните стаи. За сезона това е напълно нормален процент и не отбелязваме някакво притеснително увеличение на отсъстващите деца“.
Валентина Кайтазова припомня, че учениците от малките училища с по една паралелка от випуск от тази седмица всички са на присъствено обучение. В по-големите ще се спазва графикът, определен със заповед на министъра на здравеопазването – отделните класове ще се редуват на електронно и присъствено обучение.
„Макар като цяло данните да поставят Пазарджишко в червената зона, в образователната система няма нищо притеснително“, увери Валинтина Кайтазова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn