От 1 март подаването на годишна данъчна декларация по интернет се улеснява

От 01 март 2020 г. НАП ще предостави е-услуга за подаване на годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ с ПИК/КЕП, в която ще се визуализират всички налични в НАП данни, подлежащи на деклариране, съобщават от НАП – офис Пазарджик. Лицата, които ще ползват услугата, ще трябва само да проверят внимателно посочените в декларацията данни и при необходимост да ги променят, ако са некоректни и/или да допълнят декларацията с данни за получени доходи, които не са включени в нея. Дори в случай че не се налага промяна или допълване на данните, лицето следва да подпише и подаде декларацията към НАП. Препоръчително е при разминаване на данните, с които лицето разполага и тези които са посочени от платец на доход, лицето да уточни с платеца кои са коректните данни и тогава да подаде декларацията.

Данните в декларацията реално автоматично ще се генерират от подадената от работодателя информация. Ако тази информация е коректна, реално подаването на декларация ще е едно натискане на бутон, с което подателят ще удостоверява, че данните са точни.

Гражданите ще имат възможност веднъж годишно до 30 септември 2020 г., сами да коригират дължимия данък, който са декларирали пред НАП с годишната данъчна декларация, уточняват от приходната агенция.

Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn